logo logo
logo logo
logo logo

Tengerszem u.-i telephelyünkön utódunk a

Lambda Systeme Kft.
Budapest M3 építőanyag szakkereskedése

A Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-20-947-7101,
36-20-444-1592
Email: m3@lambda.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Újdonságok

Mapei Ultratop

Ultratop

Dekoratív színes önterülő kopásálló padló

Napjainkban sokszor felmerül az igény könnyen bedolgozható, kopásálló dekoratív aljat elkészítésére egyrészt bevásárlóközpontok, áruházak, éttermek, üzletek és kiállítótermek új padlóinak elkészítésénél, másrészt társas- és családi házak pincéjének, garázsának tárolóhelyiségeinek kialakításánál vagy felújításánál. A fogadófelület változatos módon beton, műkő, kerámia és természetes kő is lehet.

A MAPEI ULTRATOP gyorskötő, önterülő aljzatkiegyenlítőt pontosan ilyen feladatok ellátására fejlesztették ki. Új és meglévő beton, vagy kerámia beltéri aljzatokon 6 - 25 mm vastagságban felhordva ellátja az aljzatkiegyenlítő feladatát, miközben nagy mechanikai szilárdsága és kopásállósága miatt gyalogosforgalomnak és gumikerekő járművek forgalmának kitett helyeken végleges burkolatként vagy készpadlóként is használható.

At ULTRATOP kopásállósága MAPEFLOOR FINISH 50 illetve MAPEFLOOR FINISH 52W felületi kezeléssel tovább javítható.

Ultratop keverés Alkalmazástechnikai tudnivalók: Az aljzat legyen száraz, szilárd, laza - porló részektől mentes. A megfelelő felületelőkészítés után PRIMER SN alapozóval kezeljük a felületet. A bevonat elkészítéséhez egy 25kg-os zsák ULTRATOP-ot folyamatos keverés közben öntsünk egy 5-5,5 liter tiszta hideg vizet tartalmazó vödörbe, és alacsony fordulat keverővel keverjük át, amíg csomómentes habarccsá nem válik. 2 - 3 perc pihentetési idő után (ennyi idő alatt a műgyanták és folyósítószerek feloldódnak) ismét keverjük át, ami után elkezdődhet az ULTRATOP bedolgozása. A bekevert ULTRATOP habarcsot 20 percen belül egyetlen rétegben 6 - 25mm közötti rétegvastagságban kell bedolgozni hegyes esztrich kanállal, így a glettvas nyomok nem jelennek meg a felületen, és könnyebb a felület elsimítása is. A bedolgozást követően - elsősorban nagyobb rétegvastagságú kiegyenlítéseknél - az egyes öntött részek találkozásánál célszerű a teljes felületet tüskés hengerrel áthengerelve homogenizálni, mely után glettvassal történő végső simítás hozza meg a kivánt eredményt.

A kivitelezéssel érdemes nagy gyakorlattal és kiváló referenciákkal rendelkező szakembert megbízni, ugyanis műszakilag és esztétikailag megfelelő kopásálló padló elkészítése hozzáértést és nagy gyakorlatot kiván. Az ULTRATOP több színben is kapható, melyből a kreatív szakemberek többszínű mintázatot tartalmazó dekoratív kopásálló padlót készíthetnek viszonylag egyszerű eljárással.

dr Tivadar János

A cikk Sebestyén Lóránd alkalmazástechnikus korábbi írásának figyelembevételével készült

Lambda logoA Mapei Ultratop önterülő padló megrendelhető a Lambda Systeme Kft. 1142 Budapest Tengerszem u. 90. sz alatti Budapest M3 építőanyag szakkereskedésében, vagy a Lambda Systeme Kft. https://lambdawebaruhaz.hu címen található internetes áruházában. A Budapest M3 szakkereskedés és a https://lambdawebaruhaz.hu internetes áruház telefonos és email elérhetőségeit a nyitólap tartalmazza.

Termékismertető


tivadar logo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS