logo logo
logo logo
logo logo

Tengerszem u.-i telephelyünkön utódunk a

Lambda Systeme Kft.
Budapest M3 építőanyag szakkereskedése

A Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-20-947-7101,
36-20-444-1592
Email: m3@lambda.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Újdonságok

MAPETHERM ragasztótapasz

Mapetherm polisztirolragasztó

"Ragaszkodó" polisztirollap ragasztó

"A minőség nem az üzletben, hanem a laboratóriumban dől el" olvashatjuk a MAPEI egyik prospektusában.  Milyen jó lenne, ha döntéseink elősegítésére mi vásárlók is megismerhetnénk ezeket az üzleti befolyásoktól mentes mérési eredményeket.

Nos a kifogástalan minőséggel és a környezetvédelemmel összeforrott nevű MAPEI cégnek, amely a világ 56 országában rendelkezik minőségellenőrzési laboratóriummal, nincs takargatnivalója. Köszönjük a magyarországi MAPEI Kft.-nek azt, hogy az alábbi meggyőzően szemléletes fényképfelvételt rendelkezésünkre bocsájtotta.

A felvétel a MAPEI Mapetherm ragasztótapasz laboratóriumi kínvallatásának eredményét mutatja. A tapadószilárdság méréséhez a Mapetherm ragasztótapasz segítségével próbahasábokat ragasztanak fel egy polisztirollap felületére, majd 7 nap elteltével egy a fellépő erőt mérő és fokoztosan növelő tesztgéppel leszakítják azokat.

Mapetherm laborvizsgálat

Az eredmény döbbenetes. A próbahasáb leszakíthatatlan. Az erő növelésével végül a polisztirollap adja meg magát és abból a felületen kapaszkodó Mapetherm ragasztótapasz egy maréknyi darabot tép ki. A fenti fényképen a próbahasábokat és a hozzájuk a Mapetherm ragasztótapasz segítségével továbbra is elválaszthatatlanul kapaszkodó kitépett polisztirolhab csomókat látjuk, valamint megfigyelhetjük a polisztirolhab táblában a kitépés során keletkezett üregeket is.

Mit jelent ez számunkra? Biztonságot, ugyanis ezzel a lecsúszásmentes ragasztásra, üvegszövet beágyazásra és felületi glettelésre egyaránt kiválóan alkalmas finomszemcsés ragasztótapasszal felragasztott polisztirolhab táblákat a szél nem képes lehántani. A polisztirolhab táblák a falról csak roncsolással, szaggatásával távolíthatók el, azaz a ragasztó erősebb láncszem a rétegrendben mint a felragasztott polisztirolhab maga.

Mi ebben a rendkívüli? Az hogy a Mapetherm ragasztótapasz ára azoknak az olcsó ragasztóknak az árához áll közel, amelyek a mérések során a polisztirolhabot sértetlenül hagyva a felületről kis erőhatásra lemállanak. Eközben a Mapetherm ragasztótapasz olyan magas szintű műszaki és minőségi mutatókkal rendelkezik melyeknek teljesítése olykor a zsákonként 1000 Forinttal drágább felső kategóriás ragasztóknak is gondot okozhat.

dr Tivadar János

Lambda logoA Mapetherm ragasztótapasz raktárról azonnal megvásárolható a Lambda Systeme Kft. 1142 Budapest Tengerszem u. 90. sz alatti Budapest M3 építőanyag szakkereskedésében, vagy házhozszállítással megrendelhető a Lambda Systeme Kft. https://lambdawebaruhaz.hu címen található internetes áruházában. A Budapest M3 szakkereskedés és a https://lambdawebaruhaz.hu internetes áruház telefonos és email elérhetőségeit a nyitólap tartalmazza.

tivadar logo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS