logo logo
logo logo
logo logo

Tengerszem u.-i telephelyünkön utódunk a

Lambda Systeme Kft.
Budapest M3 építőanyag szakkereskedése

A Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-20-947-7101,
36-20-444-1592
Email: m3@lambda.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Újdonságok

Színes tisztítható garázspadlók

Garázspadló bevonat

Tetszetős pormentes garázspadlók sajátkezűleg

A házépítések mostohagyermekei a garázsok, tárolóhelyiségek, pincék kocsibeállók és melléklépcsők. Megjelenésük gyakran szerény, mivel a megfáradt és anyagilag kimerült építkezők, akiket a gyors beköltözés kényszere is sarkall, a finisben igénytelenebb megoldásokat, például  léccel lehúzott betonpadlót kényszerülnek választani.

Természetesen él a vágy az ideiglenesnek szánt felületek későbbi megszépítésére, de mindig közbejön valami. Csak telnek az évek, évtizedek és a betonpadló marad. A csupasz betonpadló nehezen takarítható, állandó porzását a téli sós hólé maró hatása csak fokozza, a lecseppenő olaj eltávolíthatatlan foltokat hagy rajta és külön szigetelés beépítése nélkül a talajpára beltérbe jutását sem akadályozza meg.

A felsorolt hiányosságokat megszüntető kerámia burkolatok és műgyanta padlók viszont meglehetősen drágák és megvalósításuk gyakorlott szakembert igényel.

A leírtakkal szemben olcsó és sajátkezűleg kivitelezhető megoldást kínálnak fel számunkra a Kemikál Zrt. által gyártott betonpadló kezelő termékek, az Akropon rugalmas betonfesték és a Betonlakk.

Akropon Az Akropon rugalmas, só- és olajálló betonfesték kiválóan alkalmas kisebb forgalmú garázsok, gépkocsitárolók, kamrák, tárolóhelyiségek, padlásfeljárók, barkácsműhelyek padlójának jól tisztítható bevonására valamint kerítés- és épületlábazatok festésére.

A vízbázisú akrilátgyantát tartalmazó festék jól követi az alap hőtágulásait és jól tapad betonon, betonyp lapon, téglán, vakolaton, palán, kőburkolaton, fán és még számos egyéb építőipari felületen. A jól ismert  Akropol palafestékkel megegyező 15 színben készül, amelyek egymással keverhetők így számos új színárnyalat készíthető. Felhasználása nagyon takarékos, 1 liter Akropon rugalmas festék 3,5 m2 betonfelület két rétegben történő bevonását teszi lehetővé.

Akropon színek Az Akropon rugalmas festék szilárd pormentes felületekre különösebb előkészítés  nélkül ecsettel, hengerrel felhordható. Az első réteg anyagát célszerű 10 - 15 % vízzel hígítani. Lazább, porló felületeket megtisztításuk után ajánlatos a Kemikáz Zrt. által gyártott Vliesin Fíxatívval alapozni. A nehéz tárgyak leejtéséből, horzsolásából származó esetleges sérülések csiszolás és portalanítás utáni átfestéssel könnyedén javíthatók. Erősebb igénybevételek esetén az Akropon bevonat élettartama a következőkben ismertetésre kerülő Betonlakkal történő áthengerléssel többszörösére növelhető.

Az Akropon rugalmas festék 1 és 4 literes kiszerelésben kerül forgalomba. A színek a fenti kis színtáblára kattintva tekinthetők meg.

Betonlakk A Betonlakk raktárak, garázsok, csarnokok nagyobb igénybevételnek kitett betonpadlójának portalanítására, impregnálással történő megszilárdítására szolgál. A legalább két rétegben felvitt betonlakk amellett, hogy a betonnak némi fényt ad és azt pormentessé, takaríthatóvá teszi, a felületbe szivárogva azt olyan mértékben megszilárdítja, hogy a beton morzsolódása a nagy terhelésű kormányzott kerekek alatt (pl. targonca) megszűnik.

A betonlakk vizes bázisú akrilátgyantát tartalmaz, így zárt térben felhasználhatóan szagtalan. Anyagszükséglete két rétegben felhordva 0,2  - 0,5 liter/m2 a felület tömörségétől függően.

Végül meg kell említenünk azt, hogy az elkészült színes bevonatú betonpadló megjelenése függ a beton felületének egyenletességétől. A vékony bevonat csak kisebb felületi egyenetlenségeket képes feltölteni. A nagyobb egyenetlenségek (toldások, húzásnyomok) ha kevésbé is, de láthatóak maradnak. Ezeket az esztétikai hiányosságokat enyhíteni lehet a frissen felvitt festék felületébe belekötő chipekkel (színes pelyhekkel) történő megszórással és teljesen el lehet tüntetni a beton megcsiszolásával. A csiszoláshoz építőipari gépkölcsönzőknél lehet csiszológépet beszerezni, amely nem más mint egy állítható magasságú kocsira szerelt függőleges tengelyű nagyobb átmérőjű forgó köszörűkő melynek használata után a sima betonra felvitt betonfesték megjelenése kifogástalan lesz.

A Kemikál Zrt. betonpadló kezelő termékeiről a fentiekben leírtak csupán az érdeklődés felkeltésére elegendőek. A termékek részletes leírásai és  biztonságtechnikai adatlapjai a gyártó www.kemikalrt.hu című internetes honlapján tekinthetők meg.

dr Tivadar János

Lambda logoA betonlakk raktárról azonnal megvásárolható, a színes padlóbevonat megrendelhető a Lambda Systeme Kft. 1142 Budapest Tengerszem u. 90. sz alatti Budapest M3 építőanyag szakkereskedésében, vagy házhozszállítással mindkettő megrendelhető a Lambda Systeme Kft. https://lambdawebaruhaz.hu címen található internetes áruházában. A Budapest M3 szakkereskedés és a https://lambdawebaruhaz.hu internetes áruház telefonos és email elérhetőségeit a nyitólap tartalmazza.

Termékismertetők


tivadar logo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS