logo logo
logo logo
logo logo

Tengerszem u.-i telephelyünkön utódunk a

Lambda Systeme Kft.
Budapest M3 építőanyag szakkereskedése

A Budapest 1142
Tengerszem u. 90.
Tel: 36-20-947-7101,
36-20-444-1592
Email: m3@lambda.hu

Nyitólap
Kapcsolat Webáruház Menü Termékek

Újdonságok

Remmers faápoló olajok és lazúrok

Fából készült terasz

Védelem a szabadtéri fafelületek fakulása, szürkülése ellen

A természetes anyagok növekvő megbecsülése száműzi a műanyagokat és mesterséges anyagokat az igényes kertekből, teraszokról. Helyüket az időjárásnak ellenálló faanyagok veszik át.

Sajnos a legellenállóbb trópusi fafajták színe is megfakul, megszürkül az erős UV sugárzás következtében, nem is beszélve a biológiai és mikrobiológiai támadások által előidézett kékülésről, feketedésről, zöldülésről valamint a nedvesség- és hőhatások okozta repedezésről. Emiatt a kültérben használt faanyagok eredeti szépségüket csak védelemmel ellátva és rendszeres ápolással felfrissítve őrizhetik meg.

Az építőipar részére számtalan professzionális anyagot gyártó német Remmers cég hazánkban a műemlékvédelem specialistájaként vált ismertté több évtizeddel ezelőtt. Ezen tevékenységük többek között a faanyagokat fenyegető ártalmak elmélyült megismeréséhez vezetett biztos hátteret adva a kiváló minőségű faipari festékek, lakkok lazúrok és ápolószerek egész arzenáljának kifejlesztéséhez.

Ezek közül néhány olyan lazúrt és ápolószert mutatunk be, amelyek elsősorban az egyedi kerti alkalmazásokat - például kerti bútorokat, teraszburkolatokat, pergolákat, kerítéseket, kerti házakat - készítő kivitelezők és az ezek ápolására vállalkozó tulajdonosok érdeklődésére tarthatnak számot.

Kerti bútor ápolás Az Aidol Pflegeöl szerves oldószer alapú faápoló olaj, amely minden olyan esetben alkalmazható, amikor a faanyagot víztaszító és páraáteresztő védelemmel kívánjuk ellátni. Használata a kezelt tárgyak eredeti színét visszaállítja, megóvja azokat a kiszáradástól Aidol Pflegeöl és védi az UV sugárzástól. Különösen alkalmas kerti bútorok valamint a tömörebb szerkezetű fákból (teak, bangkirai, vörösfenyő, duglászfenyő, hőkezelt fa, WPC) készült falborítások és teraszok kezelésére. Négy színben készül (színtelen, teak, lärche (vörösfenyő), bangkirai).

A színtelen Aidol Pflege Öl nem tompítja hatásosan az UV sugárzást, ezért kültérben csak több rétegben felhordva, majd rendszeresen karbantartva ad kielégítő védelmet. A felhordás nem igényel különösebb szaktudást. Az időjárás által megviselt régi laza bevonatrétegeket le kell csiszolni (fenyőféléknél gombavédő alapozás is ajánlott), majd az anyagot két munkamenetben a fa erezetének irányában ecsettel hígítatlanul fel kell vinni. Igen gazdaságos, anyagszükséglete 80-100 ml/m2/réteg.

Aidol Lärchen-Öl Az Aidol Gartenholz-Öle lenolaj alapú vizes bázisú faápoló olaj család tagjai különösen alkalmasak fából készült, póruszáró bevonattal korábban még el nem látott teraszburkolatok és kerti bútorok tartós védelmére. A fa felületén víztaszító páraáteresztő réteget képeznek. Ennek következtében a nedvesség beszivárgása minimálissá válik ami a fa duzzadásának és zsugorodásának csökkenését eredményezi. Az Aidol Gartenholz-Öle bevonatok Aidol Pflegeöl nem repednek és nem válnak le, védik a felületet a mélyen beszívódó szennyeződésektől, a penésztől és algásodástól. A család öt tagból áll : Bangkirai Öl, Douglasien Öl, Lärchen Öl, Teak Öl és Universal Öl. A különböző színű Gartenholz olajok egymással keverhetők.

Az Universal Öl színtelen, de a Remmers receptúráival a lazúrok harminc klasszikus színárnyalatára és tíz szürkeárnyalatára színezhető. A Gartenholz olajok felhordása előtt a a laza és málló régi festékeket el kell távolítani, a tönkrement olajozott felületet meg kell tisztítani, a sértetlen olajozott felületet jól meg kell csiszolni. Tűlevelű és minden egyéb gombásodásra hajlamos faanyagot kültérben favédőszerrel (pl Aidol Holzschutzgrund) kell alapozni. Az előkészített felületre a felhordás szálirányban ecsettel két rétegben történik. A Gartenholz olajok gazdaságosak, anyagszükségletük kemény fáknál 60 - 80 ml/m2, tűlevelű fák esetében pedig 80 - 100 ml/m2 rétegenként.

Induline GW-310 Az Induline GW-310 egy RAL favédőszer minőség tanúsítvánnyal kitüntetett vízbázisú vékonylazúr amely fokozott megelőző védelmet nyújt a fa kártevői ellen minden kültéri, talajjal közvetlenül nem érintkező fafelületen. Kártevők elleni hatóanyagai az előírásoknak megfelelő felhasználás esetén az emberi egészségre nem ártalmasak. Védi a fát az UV sugárzás és a gombák okozta kékülés ellen, nem pattogzik le és nem töredezik be.

Minden mérettartó és méretét változtató kültéri fa építőelem pl. burkolatok, deszkázatok, zsaluzatok, kerítések, kapuk, lugasok, kerti pavilonok, tetőoromzatok, ablakok, külső ajtók bevonására alkalmas. Professzionális felhasználásra készült, felhordása zárt helyen ecsettel mártással, locsolással, szórással történhet. Szintelen, fehér, valamint a Remmers receptúrái alapján kevert 32 színben kapható. Alkalmazása általában két-, nagyobb igénybevételek esetén három rétegben történik. Anyagszükséglete 80 - 120 ml/m2 rétegenként. A kékülés elleni hatásos védelemhez összesen 200 - 250 ml/m2 felhordása szükséges.

Az Aidol Pflegeöl ápolóolaj színeit az alábbi színminták szemléltetik. Természetesen a részlegesen áttetsző ápoló olajok és lazúrok színárnyalata függ a bevonásra kerülő fa jellemzőitől. Ezért a végleges színtónus

 
teak 
 
douglas 
 
bangkirai 
 
lärche 
egyedi
 
színtelen 

kiválasztása és beállítása előtt minden esetben próbát kell készíteni és csak ennek megnyugtató eredménye után célszerű a teljes felület bevonását elkezdeni. Az azonos gyártmánycsalád különböző színű tagjai egymással tetszőleges arányban keverhetők, így új színtónusok alakíthatók ki. Szerves oldószer bázisú ápolóolajok és lazúrok egyedi színezését csak a gyártó végzi. Remers lazúrok színei

A színek kiválasztásában sokkal nagyobb szabadságot nyújtanak a vizesbázisú anyagok (Aidol Gartenholz-Öle, Induline GW-310 lazur), mert ezek a Remmers receptúrái alapján megfelelő berendezés birtokábam 30 színes színárnyalatban és 10 szürke színárnyalatban Remers szürke árnyalatok színezhetők meg, melyeknek egymással történő keveréséből számtalan új színvariáns alakítható ki.

A 30 szín színmintái nagyobb méretben a baloldali bélyegképre a szürke árnyalatok pedig a jobboldali bélyegképre kattintva tekinthetők meg. Vállalkozásunk, a Tivadar Kereskedelmi Kft. rendelkezve a szükséges színező és keverőgéppel telephelyén a vizesbázisú anyagok színezését a megrendelők kívánságainak megfelelően elvégzi, a szerves oldószeres termékek színezésének elkészíttetését pedig - amennyiben a megrendelés a mennyiségi megkötéseket kielégíti - a gyártó felé közvetíti.

dr Tivadar János

Lambda logoA A Remmers faápoló termékek megrendelhetők a Lambda Systeme Kft. 1142 Budapest Tengerszem u. 90. sz alatti Budapest M3 építőanyag szakkereskedésében, vagy a Lambda Systeme Kft. https://lambdawebaruhaz.hu címen található internetes áruházában. A Budapest M3 szakkereskedés és a https://lambdawebaruhaz.hu internetes áruház telefonos és email elérhetőségeit a nyitólap tartalmazza.

Termékismertetők

tivadar logo
- Építőanyagok nemcsak szakembereknek -
Powered by W3.CSS